Wijziging wedstrijddag seizoen 2019/2020

door: Technische Commissie

Gedurende de laatste jaren is de trend ontstaan dat veel korfbalverenigingen de keuze heeft gemaakt om haar wedstrijddag van zondag naar zaterdag te wijzigen. Door de wijziging zijn er steeds minder zondag (senioren) ploegen actief in de wedstrijd- en reserveklasse, hierdoor is de korfbalbond genoodzaakt om de overgebleven teams, ongeacht de afstand, bij elkaar in een poule te delen.

Door het bovengenoemde moeten de senioren teams, met name de selectie, op wedstrijddagen lange afstanden overbruggen voor een wedstrijd. Dit neemt veel tijd en energie in beslag.

Zodoende is er, in overleg met de seniorenleden, besloten dat de wedstrijddag met ingang van seizoen 2019/2020 wordt gewijzigd naar de zaterdag, met uitzondering van senioren 4.

Dit houdt in dat de veldwedstrijden van de senioren 1, vanaf seizoen 2019/2020, standaard om 15.30u van start zullen gaan. In de zaal zullen zij waarschijnlijk in de avond gaan spelen.