Wat betekenen de aangescherpte maatregelen voor onze vereniging?

door: Ciska Lauffer en Koen Montijn

Tijdens de persconferentie van 28-09-2020 zijn door de regering verscherpte maatregelen meegedeeld die de volgende consequenties hebben.

Sportkantines blijven gesloten.
Er is geen publiek toegestaan bij sportwedstrijden..

Deze maatregelen gelden voorlopig voor de komende drie weken.

Hieronder hebben we een aantal vragen op een rijtje gezet die al aan het bestuur zijn gesteld of waarvan we verwachten dat ze gesteld zullen worden.

Over de consequenties van het totaalpakket aan nieuwe maatregelen is het KNKV in overleg met het NOC*NSF. Zodra we hier meer over kunnen melden wordt dit bericht aangevuld.

Veelgestelde vragen:

1. Vanaf wanneer gaat de kantine van Apollo dicht?
      De kantine is dicht vanaf dinsdag 29 september.
    2. Mogen ouders ook niet meer komen kijken bij trainingen?
      We kiezen ervoor geen ouders meer toe te laten op het complex. Geen publiek bij wedstrijden, dus ook geen publiek bij trainingen.
      Kinderen kunnen worden gebracht en gehaald, zoals dat ook gebeurde voor de zomervakantie.
    3. Is het kantine open om gebruik te maken van toiletten?
      Ja.
    4. Zijn de kleedkamers open?
      Ja, de kleedkamers zijn open, maar we vragen onze leden zo min mogelijk gebruik te maken van de kleedkamers en dus thuis om te kleden en te douchen.
    5. Is er tijdens trainingsavonden een corona-coördinator op het veld aanwezig?
      Er is een coördinator aanwezig om mensen op en rond het complex te wijzen op het naleven van de regels.
    6. Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan publiek?
      Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs (volgens rijschema) onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.
    7. Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik dan blijven kijken?
      Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen de chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.
    8. Mogen extra ouders/ broertjes / zusjes mee naar een uitwedstrijden of kijken bij een thuiswedstrijd?
      Nee.
    9. Hebben ouders/verzorgers van Kangoeroes, F- en E-jeugdleden ook de rol van ‘begeleider’ gezien de leeftijd van deze kids?
      Wij kunnen op deze vraag nog geen antwoord geven en hopen hier spoedig meer over te horen van het KNKV. Vooralsnog geldt: geen ouders op het complex.
    10. Wordt er een uitzondering gemaakt voor publiek als een team kampioen kan worden?
      Als een team kampioen wordt na een uitwedstrijd dan zullen alleen de ouders die als chauffeurs (en dus begeleiders) hier dus bij aanwezig zijn. Een kampioenswedstrijd op ons eigen complex wordt, jammer maar helaas, gespeeld zonder publiek.
    11. Worden de teams die de komende drie weken kampioen worden wel gehuldigd?
      Natuurlijk! Wij zorgen voor een welverdiende huldiging, maar dit zal wel later plaatsvinden in de hoop dat ouders hier bij kunnen zijn.
    1. Is het advies voor het dragen van een mondkapje vanaf 13 jaar en ouder in de auto naar uitwedstrijden nog steeds van toepassing?
      Ja.
    2. Wordt er nog thee of limonade tijdens wedstrijddagen geschonken in de rust?
      Nee, iedereen neemt zijn eigen bidon mee.

De maatregelen die we als vereniging nemen zijn erop gericht ontmoetingen tussen groepen mensen buiten de sportactiviteit zelf zoveel mogelijk te beperken. We rekenen op de medewerking van onze leden en andere bezoekers van onze verenging.

Veel gestelde vragen over het coronavirus en sport vind je op de website van de Rijksoverheid of de website van de KNKV .