Veldtrainingen voor de senioren

door: Technische Commissie

Na aanleiding van de persconferentie van 23 februari jl. gaan ook de senioren beginnen aan hun buitentrainingen.
Zoals iedereen heeft kunnen horen op de laatste persconferentie mogen jongeren onder de 27 jaar weer sporten zonder afstandsbeperking. Dit heeft er toe besloten dat ook de senioren weer mogen starten met trainen. Ook personen boven de 26 jaar mogen trainen alleen met afstandsbeperking zoals hieronder omschreven.
De trainingen starten vanaf 3 maart volgens onderstaand schema.

Senioren 1,2 en 3 starten sowieso de trainingen weer op. Senioren 4 en recreanten zullen later starten in overleg met de coaches/trainers. Mochten deze twee groepen starten zal dit in het schema worden aangevuld.

Voor de duidelijk hier een klein overzicht van alle regels geven.

Voor iedereen geldt:

• Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
  • Personen van 13 jaar en ouder houden onderling 1,5 m afstand;
  • Vermijd drukte;
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
  • Schud geen handen;
  • Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht;
  • Er vindt (bijv. mondeling) een gezondheidscheck plaats voor aanvang van de sportactiviteit, deze vragen die je stelt zijn hier vindbaar.

Voor teams en trainingsgroepen tot en met 26 jaar geldt:

• Er mogen geen activiteiten in de zaal plaatsvinden, alleen in de buitenlucht
  • Qua trainingen zijn er geen beperkingen, ook de afstandsregels hoeven tijdens de sportbeoefening niet nageleefd te worden;
  • Onderlinge wedstrijden binnen de vereniging zijn toegestaan;
  • Kleedkamers en kantines zijn gesloten;
  • Competities en wedstrijden tegen andere verenigingen zijn niet toegestaan.

Voor spelers van 27 jaar en ouder geldt:

• Er mogen geen activiteiten in de zaal plaatsvinden, alleen in de buitenlucht
  • Er mag alleen in tweetallen gesport worden. De groepjes van twee mogen gedurende de training niet van samenstelling wisselen. De onderlinge afstand tussen de sporters van een tweetal is tenminste 1,5 meter. De afstand tussen de verschillende tweetallen dient meer dan 1,5 meter te zijn zodat er geen sprake is van groepsvorming. Om instructie te geven aan een tweetal mag een trainer van tweetal naar tweetal, mits tenminste 1,5 afstand van ieder tweetal wordt gehouden. Groepsinstructie aan meerdere tweetallen in één keer mag niet.
  • De tweetallen moeten duidelijk onderscheidend zijn van de andere groepjes, bijvoorbeeld door middel van hesjes;
  • Onderlinge wedstrijdjes en partijvormen zijn niet toegestaan;
  • Kleedkamers en kantines zijn gesloten.