Jeugd – selectieindeling voor resterend voorjaar veldseizoen 2020-2021 en nieuw najaar veldseizoen 2021-2022

door: Technische Commissie

Seizoen 2020/2021 komt binnenkort ten einde en door Covid-19 is het seizoen een bijzondere, in vergelijking met de andere jaren. Door Covid-19 moest de hele sportwereld in Nederland bijzondere aanpassingen en wijzigen doen, gedurende het gehele seizoen. Van reguliere trainingen zonder beperkingen tot het volledig annuleren van de gehele competitie. Wij hebben het allemaal meegemaakt het afgelopen seizoen. Hierbij willen wij alle vrijwilligers bedanken die hieraan hebben bijgedragen.

Aangezien het seizoen het einde nadert, heeft de Technische Commissie wederom de taak gekregen om concept teamindelingen op te stellen voor het nieuwe seizoen. Van te voren wisten wij dat het een moeilijke opgave zal gaan worden, door de recente beperkingen, om de nieuwe teams samen te stellen. Leden hebben door de recente ontwikkelingen nieuwe inzichten gekregen in het dagelijkse leven. Helaas hebben wij afscheid moeten nemen van een aanzienlijke aantal leden. Meestal wordt de uitstroom van leden opgevangen door nieuwe leden via bijvoorbeeld het schoolkorfbal te rekruteren, maar door de beperkingen rondom Covid-19 was dat jammer genoeg niet mogelijk.

Vanwege het bovenstaande heeft de Technische Commissie haar best gedaan om, zo goed en gebalanceerd mogelijk, de selecties en teams in te delen. Bepaalde luxe, als grotere bezetting, per team of categorie, waren niet mogelijk. Tijdens het indelen hebben wij zoveel mogelijk rekening gehouden met de individuele wensen, het sociale aspect en individuele kwaliteiten van de jeugdspelers in combinatie met de sportiviteit die wij als club uitdragen.

Naast de indeling van de teams hebben wij ook de taak en uitdaging dat alle spelers een goede training krijgen en de juiste/benodigde begeleiding.

In de bijlage vinden jullie de selectie indeling inclusief de trainers en coaches en de trainingstijden per selectie/team.

De selectie periode is dit seizoen anders dan normaal. Omdat er minder teams zijn, kan er ook bij minder teams worden geselecteerd. Bij onderstaande groepen vindt er een selectie plaats.

• C-groep
  • A-groep (alleen de mensen die zich hier voor hebben aan gemeld).

Bij de overige groepen zal er geen selectie plaats vinden. Voor de E-groep wordt aan de start van het nieuwe seizoen bepaald, in overleg met de trainers/coaches en Technische Commissie, wie in welk team zit.

Voor de meeste teams zijn de trainers en coaches posities ingevuld, maar er zijn nog openstaande vacatures. Dit betreft voornamelijk het coachen van de teams bij uitwedstrijden.

Contactpersonen vanuit de Technische Commissie.
E-teams:         Marcel Bockweg
D-teams:         Marcel Bockweg
C-teams:         Fred Vermue
B-teams:         Mark Lueks
A-teams:         Mark Lueks
Sen 3,4:          Koen Montijn

Vanaf 1 juni 2021 trainen de jeugdspelers in de nieuwe samenstellingen. De laatste training van dit seizoen is op donderdag 17 juni 2021. Indien het initiatief van de KNKV, de jeugdcompetitie, van start gaat dan wordt er getraind tot en met donderdag 24 juni 2021 (laatste wedstrijd is op zaterdag 26 juni 2021). Nadat de trainingen/competitie zijn afgelopen, worden de definitieve teams, in overleg met de trainers en coaches, samengesteld en gepubliceerd op de website en facebook.

Mocht u vragen hebben of geïnteresseerd zijn, kunt u contact opnemen met ons.

Met sportieve groet,

Technische Commissie