Introductie nieuwe trainer/coach senioren 2 – Seizoen 2020-2021

door: Technische Commissie

Wij, als Technische Commissie, zijn blij om te kunnen melden dat wij Koen Barhorst hebben kunnen toevoegen aan de selectiestaf voor het nieuwe seizoen (2020-2021). Hij gaat met ingang van het nieuwe seizoen senioren 2 onder zijn hoede nemen. Hieronder stelt Koen zich voor.

Voor diegene die mij nog niet kennen, mijn naam is Koen Barhorst, 29 jaar en trotse vader van mijn 2 dochters, Liv en Vajèn, beide spelend in de jeugd bij Apollo. En echtgenoot van Charissa. Ik werk in Amsterdam, bij NS International, waar ik al het Nederlandse treinpersoneel voor Thalys en Eurostar plan.
Voor velen ben ik geen onbekende bij KV Apollo. Ik heb bij Apollo gespeeld van de D tot en met de A-Jeugd en nadat ik 8 jaar gestopt was om mijn droom om assistent-scheidsrechter in het betaald voetbal te worden, te verwezenlijken, heb ik uiteindelijk gekozen om terug te komen bij senioren en heb ik nog een aantal jaren gespeeld bij senioren 3 en 4. Ook heb ik in die tijd nog even samen met Charissa de Kangoeroes gedaan.
Na weer even uit beeld te zijn verdwenen ben ik een paar jaar terug toch gaan helpen bij de Trainingsweekendcomissie. Ondanks dat mijn dochters geen lid waren heeft dat er wel voor gezorgd dat ze warm gemaakt werden voor korfbal en sinds dit jaar spelen ze met veel plezier bij Apollo.
Mijn ambitie is altijd geweest om een team te trainen en/of te coachen, maar in mijn vorige baan vond ik dat ik dit door onregelmatige tijden niet kon maken tegenover een team.
Op 1 januari ben ik begonnen in een nieuwe baan en heb ik Emmy Montijn benaderd om samen met haar Apollo A1 te gaan trainen/coachen.
Hier had ik heel veel plezier in en baalde dan ook dat we door de huidige crisis ons seizoen niet hebben kunnen afmaken. Maar gezondheid gaat natuurlijk voor alles.
Voor mijzelf had ik wel een beeld hoe ik zou willen dat de toekomst eruit zou zien, maar gedurende het zaalseizoen ben ik benaderd voor een geweldige uitdaging.
Met ingang van het nieuwe seizoen zal ik senioren 2 gaan trainen en coachen. Een mooie en spannende kans voor mij.
Ik hoop dat we volgend jaar samen een team kunnen neerzetten dat constant en professioneel is en daarbij de aansluiting houdt richting het 1e zodat wij ook hen kunnen ondersteunen naar een succesvol seizoen. Maar vooral waarin we met veel plezier en goede resultaten weer kunnen gaan korfballen.
Voor nu rest mij niets anders dan iedereen veel gezondheid te wensen. Let allemaal een beetje op elkaar en ik hoop jullie allen langs de velden te zien aan het begin van het nieuwe seizoen!

Groetjes,

Koen Barhorst