Eerste overwinning voor het nieuwe Apollo/D2

door: Marloes

Vanmorgen de eerste wedstrijd van het seizoen voor de D2.
In Koog aan de zaan tegen Kz/Thermo4u D4. Voor een groot aantal speel(st)ers is korfbal helemaal nieuw.
Maar voor de ervarenere speel(st)ers was het evengoed een beetje nieuw want zijn mochten vandaag op 2 speelvlakken korfballen.

Er waren dus wat gespannen gezichten te zien voor de wedstrijd begon maar er was vooral veel enthousiasme.
Als ouders stelden we ons even aan elkaar voor en onder genot van een lekker bakkie koffie en thee gingen wij als echte supporters onze jongens en meiden aanmoedigen.
Waarbij we druk met elkaar aan het speculeren waren over de regels en waarom de scheidsrechter nu weer floot…
Maar in het veld hadden ze daar minder last van! Wat een kanjers, de eerste wedstrijd met elkaar en dan al zo goed spelen. Sterre, Gwenn, Michiel en Tijn zaten lekker in het spel. Ook de nieuwe speel(st)ers werden al helemaal bij het spel betrokken. Er werd echt goed samengespeeld.
De scheidsrechter deed het erg goed, ze legde uit waarom ze floot en dan werd het spel weer hervat.
Koen en Max waren razend snel en goed in het onderscheppen van de bal.
Emma stond als een dijk te verdedigen en Melvin, Quinten en Emily waren lekker aan het scoren. Fenna durfde de eerste wedstrijd ook al een paar keer op de korf te gooien.
Het was een spannende wedstrijd. Maar door het goede samenspel en de coaching van Kim won Apollo met 6-8 en namen we de eerste punten mee naar Heerhugowaard.
Top gedaan hoor jongens en meiden!!!!

Yanaica, Emma, Emily, Gwenn, Sterre, Fenna, Mirthe, Koen, Max , Michiel, Melvin, Quinten en Tijn,
Heel veel korfbal plezier dit seizoen!!!