Zaaldiensten

Binnenkort gaat het zaalseizoen van start en dat betekent dat we weer rekenen op de medewerking van de Senioren, Junioren, Aspiranten (B en C) en Recreanten om de zaaldiensten te vervullen.

Voor de meeste leden is het doel en de taken van de zaaldienst bekend.
Andere, en dan voornamelijk de junioren, worden voor het eerst ingedeeld in de zaal. Vooral deze die voor het eerst de zaaldienst gaat draaien, wil ik een korte schets geven wat de zaaldienst voor taken heeft.

Als eerste ben je op tijd aanwezig zodat je de eventueel zittende zaaldienst kan vervangen of de voorbereidingen te doen die nodig zijn om de zaal geschikt te maken voor het spelen van een wedstrijd.

De voorbereiding komt neer op het volgende:

1. Voor de zaaldienst hangt er een bodywarmer in het materiaalhok: graag aantrekken zodat jullie als zodanig herkenbaar zijn;
  2. Klaarzetten van de palen;
  3. Scorebord + tafel klaarzetten. Je wordt hierbij geholpen door de medewerker die de zaal beheert;
  4. Tribune voor thuis en uit publiek klaarzetten;
  5. Banken plaatsen voor de thuis en de uitploeg.

Tijdens de dienst heb je de volgende taken:

1. Gastheer of vrouw voor de scheidsrechter. Onderdeel hiervan is het afgeven van consumptie bonnen die de eerste zaaldienst boven ophaalt (2x per scheidrechter (Bond) voor de wedstrijden van senioren 1, 2, 3 en senioren zaterdag 4) en 1x per scheidsrechters van de overige teams en 1x per vrijwilliger van de zaaldienst) en het wijzen van de kleedruimte. Zorg er ook voor dat de scheidsrechter ongestoord kan fluiten. Overlast door rondvliegende ballen of andere hinder (bijvoorbeeld publiek) oplossen voordat de spelers en de scheidsrechter hier last van krijgen;
  2. Bedienen van het scorebord;
  3. Tijdig laten starten van de wedstrijden. Er ligt een lijst met de te spelen wedstrijden. Controleer of de scheidsrechter tijdig aanwezig is. Is de scheidsrechter niet aanwezig probeer deze dan te bellen of regel een andere scheidsrechter (publiek);
  4. Zorg ervoor dat de E & F-jes de strafworpen na de wedstrijd naast het veld nemen zodat de volgende wedstrijd kan beginnen.

Als zaaldienst ondersteun je de spelende teams en de scheidsrechter. Je bent altijd met zijn tweeën ingedeeld. Lukt het niet dan kun je op elkaar terugvallen of bij problemen hulp vragen van andere leden. Er ligt een consumptie bon klaar als blijk van waardering.

PS: wijs elkaar op een zaaldienst. Door je teamleden te attenderen op een zaaldienst kan hij of zij het zeker niet vergeten.

Als je niet kan zelf onderling ruilen. Om te weten wie met wie heeft geruild vriendelijk verzoek om dit door te geven via e-mail: cpa.zonneveld@quicknet.nl
of 072 – 574 60 85.

Vriendelijke groeten,
Saskia Zonneveld

Datum Begin Eind Zaalcommissaris Zaaldienst
Geen bijdragen gevonden

Facebooktwitter

Laatste Tweets

Latest Posts

In verband met werkzaamheden aan de site, hier geen Facebookberichten meer.

Beëindigen lidmaatschap

Het lidmaatschap kan alleen beëindigd worden indien men vóór 1 juni van het lopend bondsjaar schriftelijk opzegt bij de secretaris: secretaris@kvapollo.nl of via Postbus 358, 1700 AJ HEERHUGOWAARD.