Van schoolkorfbal naar landenteam

Kortgeleden werd bekend, dat Mirella Berkhout, vaste selectiedame bij Apollo, is uitgenodigd voor het spelen in het Nationale Team van Brazilië. Zij zal met acht heren en zeven andere dames deel uitmaken van de selectie van haar moeders geboorteland en een kwalificatietoernooi spelen in Columbia op 2, 3 en 4 maart volgend jaar om een plek te veroveren voor de WK van 2019 in Zuid-Afrika.

Als derde-groepster begon Mirella als zovelen via het schoolkorfbal aan haar korfbalcarrière. Inmiddels is ze al enige tijd een waardevolle speelster in onze selectie. Tijdens de WK in België kwamen de ouders van Mirella in contact met Jorge Alves, de Braziliaanse coach. Ruim een jaar later viel de uitnodiging in de bus: een meisjesdroom werd werkelijkheid. Dit kon enkel maar plaatsvinden, doordat de 22-jarige Mirella in het bezit is van een Braziliaans paspoort.

Hoe een en ander er uit gaat zien, is vooralsnog onzeker. Mirella heeft de coach nog nooit in levende lijve ontmoet en ze weet ook niet wie haar medespelers zullen zijn. Wat wel bekend is, is, dat de op één na laatste van het vorige WK aan de weg wil timmeren. Er schijnen veel talentvolle runners-up in het Portugees sprekende land dat we allemaal kennen van uitgestrekte regenwouden en de laatste Olympische zomerspelen, te wonen.

De wellicht als outsider bekend staande ploeg zal geen roet in het eten voor Apollo betekenen. De wedstrijden worden door de geelhemden in de fase tussen zaal en veld gespeeld. De uitverkiezing van Mirella zet de korfbalsport hopelijk weer sterker op de kaart!

(Klik op de foto’s om uit te vergroten)
Auteur: Piet