Jubileumtoernooi omgedoopt

Jubileumtoernooi omgedoopt

Het vijfentwintigste recreantentoernooi is jl zaterdag omgedoopt tot het Henk Kort Recreantentoernooi. Het toernooi werd geopend door Maudi, die Henk direct roemde voor zijn inzet in de laatste vijfentwintig jaar, maar vooral als initiatiefnemer bij het ontstaan van het toernooi. Maudi’s woorden waren warm gekozen en, eerlijk is eerlijk, Henk moest best een beetje blozen. De feestelijke opening werd luister bijgezet door de geste van Bloembinderij Ron de Vries, die voor een grote tuil zonnebloemen had gezorgd met verscheidene kleinere vaasjes om alle tafeltjes van iets fleurigs te voorzien. De bloemenpracht is nog steeds te zien in de kantine.

Henk nam spontaan zelf het woord. Hij gaf aan de geste erg leuk te vinden, maar zei ook, dat alle medewerkers aan de toernooien lof verdienen.

’s Morgens rond de klok van zeven onweerde het en kwam het hemelwater met bakken uit de lucht vallen. Tijdens het toernooi, bezijdens één enkele bui, bleef het droog. De stemming onder de recreanten zat er als vanouds goed in. Veel bekende ploegen uit de kwart eeuw hiervoor waren daar debet aan. Apollo speelde met twee teams, maar kampte met veel afzeggingen,waardoor een finaleplaats niet haalbaar bleek. De organisatie was perfect en er is derhalve geen wanklank gevallen. Bedankt organisatoren, scheidsrechters, bedienend personeel, lotenverkopers en uitdelers van de prijzen en –niet te vergeten- degenen die hand- en spandiensten verrichtten!

Na het toernooi een traditionele barbecue en feestavond, maar toen had ik al afgehaaakt wegens een vreemd na-zomer-griepje.

(Klik op de foto’s om uit te vergroten)