Apollo-Refleks

[if 1881 not_equal=””]Klik op de link om het filmpje te starten: [1881 size=thumbnail html=1][/if 1881]

Novemberspel in twee bedrijven
Apollo speelde de laatste zondag van november met haar eerste en tweede tegen Refleks. Het tweede begon de eerste minuten aftastend, maar kreeg allengs meer grip op de wedstrijd. Halverwege de eerste helft was er een gaatje geslagen met de opponenten, die een snel aangebrande heer in hun gelederen telde. Ruben, die hem zich ongetwijfeld nog kon herinneren uit eerdere treffens, reageerde rustig op de blaaskakerige jonge man. De score kreeg een gunstig verloop voor de Heerhugowaarders. Bij rust toonde het scorebord: 11-6.
De heren wisselden regelmatig met spelers van het eerste. Alleen Marcel Bockhorst (jawel!) bleef kranig zijn positie behouden. Hij speelde een meer dan verdienstelijke partij.
In de tweede helft bleef Apollo de sterkere. Mooie aanvallen en goed verdedigend werk kon het aandringen van Reflex weerstaan. Ondanks het laatste punt van de tegenstander in het einde-wedstrijd-signaal, verscherpte Apollo haar mooie positie op de ranglijst: 25-17.
Het eerste begon nerveus en slordig. Veel balverlies op momenten die niet geëigend zijn. Refleks profiteerde maar ten dele. Met 16.44 op de klok scoorde Apollo voor de eeerste keer: 1-6. De ban leek even gebroken door een mooi geel-blauw initiatief, dat resulteerde in een gelijke stand bij rust: 12-12; over veerkracht gesproken.
Na de onderbreking een gelijk opgaande wedstrijd met een eerste voorsprong voor de thuisspelende ploeg: 14-13. We zijn dan slechts drie minuten verder. De wedstrijd wordt er één van stuivertjes wisselen. Vooral Maarten en Kaï scoren vaak en veelal van grote afstand. De verdediging is fel en moet soms een strafbal toelaten. Bij 20-20 met nog luttele minuten op het bord wordt er slordig omgegaan met een vrije worp. De wedstrijd kantelt, dat voel je. Reflex zit in the flow. Apollo, moegestreden, delft het onderspit: 24-28.

Auteur: Piet

Facebooktwitter
Laatste Tweets
Latest Posts
In verband met werkzaamheden aan de site, hier geen Facebookberichten meer.
Beëindigen lidmaatschap
Het lidmaatschap kan alleen beëindigd worden indien men vóór 15 mei van het lopend bondsjaar schriftelijk opzegt bij de secretaris: secretaris@kvapollo.nl of via Postbus 358, 1700 AJ HEERHUGOWAARD.